مهمترین ترفندها و نکات سئو
این یک چک لیست است که با در دست داشتن آن میتوانید مطمئن شوید فرایند تولید محتوا به درستی و در خدمت بهبود رتبه سایت عمل میکند. البته ممکن است رنکینگ هدف اصلی کمپین شما نباشد اما باید حداقل نکات اولیه سئو آن پیج را رعایت کنید. این کار زمان کمی میگیرد و در طول زمان نتایج خوبی در بر خواهد داشت.
چگونه عنوان سئو انتخاب کنیم ؟
بله، میدانم، این یکی خیلی ابتدایی است! اما تعجب میکنید اگر بدانید چند نفر بهینهسازی عنوان صفحه را فراموش میکنند. انتخاب عنوان سئو مناسب یکی از نکات سئو در تولید محتوا است. در مورد عنوان صفحه باید به دو نکته مهم توجه کنید:
- به خاطر داشته باشید که عنوان صفحه در نتایج گوگل نشان داده میشود. در غیاب تگها اپن گراف، این عنوان در شبکههای اجتماعی نیز به نمایش در میآید. پس باید عنوانی جذاب انتخاب کنید که مخاطب را به کلیک کردن ترغیب کند.
- محتوایی که به امید جذب لینک تولید میکنید، ممکن است به خاطر بعضی از کلمات کلیدی نیز در رنکینگ قرار بگیرد. بهتر است کمی زمان بگذارید، تحقیق کلمات کلیدی انجام دهید و عنوان را با آن بهینهسازی کنید. اگر یک کلمه کلیدی راحت و مرتب با محتوا در دسترس ندارید، از یکی دو عبارت مرتبط استفاده کنید. مواظب باشید کلیدواژهای انتخاب کنید قبلا در صفحه دیگری از آن استفاده نکرده باشید. در غیر این صورت به رتبه آن صفحه آسیب میرسانید.
توضیحات متا
تاثیر توضیحات متا در زمینه رتبهبندی ممکن است به اندازه عنوان نباشد اما باز هم یکی از نکات سئو در تولید محتوا به شمار میرود. خوب است کمی زمان بگذارید و توضیحات شفاف، دقیق و جذابی بنویسید که بازتابدهنده محتوا باشد. این کار ممکن است باعث بالا رفتن نرخ کلیک بشود. در ضمن اگر تگهای اپن گراف را تعریف نکرده باشید، توضیحات متا به پلتفرمهای شبکههای اجتماعی کمک میکند. در ادامه بیشتر به این موضوع میپردازیم.
اینفوگرافی
اینفوگرافی یک مثال واضح از استفاده متن و تصویر به صورت همزمان است. من نمونههای بسیاری از اینفوگرافیکهای ایستا میبینم که از مقدار زیادی متن در آنها استفاده شده است. نه تنها این هدف اینفوگرافیک نیست بلکه از دیدگاه سئو، چه کسی متن را در تصویر میگذارد!؟
مقدار کمی متن در اینفوگرافیک طبیعی است. به ویژه وقتی از پاراگرافهای کوچک استفاده میکنید اما اگر قرار باشد حجم زیادی متن به کار ببرید، شاید اصلا نباید از اینفوگرافی استفاده کنید.
اگر میبینید چارهای جز استفاده از متن زیاد در اینفوگرافیک نیست، بهتر است آن را با صفحات HTML جایگزین کنید و در آن صفحات از متن و تصاویر مناسب همزمان استفاده کنید. یک محتوای بلند بهتر است و میتواند برای کسب رتبه و ترافیک بهینهسازی شود، کاری که با یک تصویر اینفوگرافیک نمیشود انجام داد.
لینک سازی داخلی
این یک مورد مهم در چک لیست سئو است که ممکن است نادیده گرفته شود. دو نوع لینکسازی داخلی وجود دارد که باید در هنگام انجام سئو آن پیج در نظر بگیرید:
لینک دادن به صفحات اصلی
با فرض این که لینکسازی محتوامحور موفق باشد، باید فرایند لینک دادن به محتوای سایت خود را امن نگه دارید. در صورت امکان ارزش خالص link equity لینکها را برای صفحات اصلی به جریان بیاندازید. برای انجام این کار میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید:
- قرار دادن منوی مسیریابی در بالای صفحه. این منو میتواند شامل لینک صفحههای اصلی باشد. باید مواظب باشید این منو محتوا را تحتالشعاع قرار ندهد و تا حد ممکن محتاطانه باشد. یک جایگزین میتواند این باشد که محتوا را منتشر کنید و پس از این که به هدف خود رسیدید منوی مسیریابی را اضافه کنید.
- به کاربردن لینک درون محتوا. اگر در محتوای صفحه قطعههای بزرگ متن دارید، لینکها را درون این متنها به کار ببرید. نکته مهم در این مورد این است که لینکها را به صورت طبیعی به کار ببرید و جایی که معنا ندارد از آنها استفاده نکنید.
- ساختن یک فوتر که به صفحات اصلی لینک میدهد. ممکن است گذاشتن لینک در پایین صفحه به اندازه قرار دادن آن در بالای صفحه بهینه نباشد. با این حال با استفاده از این روش محتوا را به خطر نمیاندازید و حواس مخاطب را از آن پرت نمیکنید و در عین حال ارزش خالص لینک را برای صفحات اصلی به جریان میاندازید.
لینک دادن از صفحات اصلی به صفحات داخلی
لینک دادن از صفحات اصلی میتواند برای صفحههایی که محتوای زیادی ندارند یا جزو منوی اصلی نیستند کمککننده باشد. در چنین مواردی میتوان گفت ممکن است گوگل برای محتوا (یا لینکهایی که به آن داده میشود) به اندازهای که باید ارزش قائل نشود. اگر یک صفحه به طرز چشمگیری لینک داخلی دریافت نکند، ارزش خالص لینک جریان پیدا نمیکند و صفحه ممکن است رتبه خوبی کسب نکند.
حتی اگر این صفحه لینکهای خارجی فراوانی داشته باشد، بدون داشتن یک ساختار لینکسازی داخلی مناسب، نمیتواند ارزش خالص لینک را به جریان بیاندازد. اهمیت لینک سازی داخلی تاحدی است که گفته میشود میتوان رتبه سایت را تنها با استفاده از این تکنیک بالا برد. توضیحات بیشتر را اینجا ببینید.
تگ های کانونیکال canonical
یکی از نکات سئو در تولید محتوا استفاده از تگهای کنونیکال است. اگر از یک سیستم مدیریت محتوای خوب که به درستی راهاندازی شده استفاده میکنید، این مورد به خودی خود حل میشود. اگر از زبانهای برنامهنویسی یا قالبهای شخصی استفاده میکنید، ممکن است مشکل ایجاد شود. نداشتن تگهای کانونیکال آخر دنیا نیست اما باید بررسی کنید و ببینید آنها در دسترس هستند، به درستی استفاده شدهاند و به URL صحیح اشاره دارند. چیزهایی هستند که باید به آنها توجه کنید:
- Http در مقابل Https
- داشتن www یا نداشتن آن
موارد بالا ممکن است باعث شوند گوگل چند آدرس مختلف را برای یک محتوا شناسایی کند. البته گاهی اوقات گوگل میتواند اشتباهاتی را که در این زمینه انجام میشود تشخیص دهد و نادیده بگیرد. با این حال بهتر است زمانی که میخواهید محتوا را منتشر کنید یا مدت کوتاهی پس از آن، این مورد را بررسی کنید و مطمئن شوید اشتباهی رخ نداده است. در غیر این صورت ممکن است گوگل محتوا را تکراری یا کپی تشخیص دهد و با افت رتبه مواجه شوید.
اسکیمای مجموعه دادهها (dataset)
اگر در محتوای خود از نوعی مجموعهداده یا دیتا ست استفاده میکنید، بهتر است کد اسکیمای مربوط به آن را نیز به کار ببرید. به این ترتیب موتورهای جستوجو مفاد محتوا را متوجه میشوند. سپس اگر مجموعهدادهها را درک شوند و صفحه مورد اعتماد قرار گیرد، ممکن است بتوانید از ریچ اسنیپتها در گوگل بهره ببرید.
اهمیت بهینه سازی تصاویر
بهینهسازی تصاویر یکی دیگر از نکات کلیدی سئو در تولید محتوا است. کمپینهای لینکسازی محتوامحور معمولا عناصر بصری قدرتمندی دارند؛ عناصری مانند عکسها یا آیکونهای سفارشی. اگر بهینهسازی نشوند، صفحه را کند میکنند.
در مرحله اول باید حجم تمام عکسها را کم کنید این کار به سرعت بارگذاری سایت کمک میکند. اگر قصد داشته باشید بلاگرها و ژورنالیستها را به سایت خود جذب کنید، که معمولا با موبایل کار میکنند و ممکن است سرعت نت بالایی نداشته باشند، مسئله سرعت لود سایت اهمیت ویژهای پیدا میکند.
بهینهسازی نام عکسها و متن جایگزین آنها را فراموش نکنید. این کار باعث میشود گوگل تصاویر را بهتر درک کند.
تحلیل و آنالیز وب سایت
دنبال کردن میزان موفقیت محتوایی که منتشر کردهاید یک ضرورت است. ابزارهای مختلفی برای آنالیز سایت وجود دارد. علاوه بر روشهای اصلی، راههای دیگری برای همگامسازی با کانالهای دیگر نیز وجود دارد که باید در صورت امکان از آنها استفاده کنید. بیایید با روشهای اولیه آغاز کنیم:
گوگل آنالیتیکس/ GTM کد
این یک ابزار تحلیل کلاسیک است و متاسفم که بگویم استفاده از آن را بیشتر از یک باز از دست دادهام! هیچ چیز بدتر از آن نیست که یک محتوا بسیار موفق عمل کرده باشد اما اطلاعات آن را در گوگل آنالیتیکس نتوانید ببینید.
البته در این حالت هنوز هم میتوانید لینکهای داخلی جدید را اندازهگیری کنید اما حجم زیادی از ترافیکی را که باید ردیابی میکردید از دست دادهاید.
مقداری از ترافیک ممکن است به سوی وب سایت اصلیتان سرازیر شده باشد، ممکن است به تعامل منجر شده باشد یا بازدیدکنندهها به مشتری تبدیل شده باشند به هر حال شما این اطلاعات را برای همیشه از دست دادهاید.
به جز بررسی کردن در فاز تست، راههای دیگری هم هست که ببینید یک محتوا در آنالیتیکس به درستی عمل میکند یا خیر.
سادهترین راه این است که به قسمت content بروید و ببینید محتوا نمایش داده میشود یا نه. اگر ترافیک آن پایین است، روی محتوا کلیک کنید. باید چیزی شبیه این را ببینید.
روش دیگر این است که از یک پلاگین یا ضمیمه کروم، مانند Tag Assistant یا GA DeBugger استفاده کنید که میتوانند نشان دهند کد گوگل آنالیتیکس روی یک صفحه فعال است یا خیر.
بازاریابی مجدد تگها
اگر یک کمپین آگهی در گوگل یا شبکههای اجتماعی راهاندازی کردهاید، باید یک تیم مناسب برای بازاریابی مجدد کدها داشته باشید تا بتوانید تمام بازدیدکنندهها را فهرست کنید و در آینده هدف بگیرید.
هدف گرفتن بازدیدکنندهها ممکن است با فرستادن آگهی یا قرار دادن آگهی در فید فیس بوک انجام شود. راههایی برای استفاده از لیست بازدیدکنندهها وجود دارد:
- ارسال آگهی به مردم با هدف این که به صفحات محصول یا دستهبندی سایت برگردند، اگر محتوای شما شامل لینک به این صفحات میشود.
- فرستادن آگهی برای مردم که در مورد محتوای مشابهی که در آینده نشر میشود خبر میدهد. با این کار ترافیک و تعامل بیشتری را به سایت جذب میکنید.
این کار کمی تلاش لازم دارد اما اگر کد ردیابی داشته باشید انجام دادنش آسان است به ویژه اگر گوگل تگ منیجر استفاده میکنید.
بهینه سازی محتوا برای شبکه های اجتماعی
هرچند ممکن است شبکههای اجتماعی هدف کمپین محتوای شما نباشند، اگر محتوای محبوبی تولید کنید شانس خوبی برای نشر آن وجود دارد. در این صورت اگر عکسها، عنوان و توضیحات برای شبکههای اجتماعی بهینهسازی شده باشند شانس جذب ترافیک و اشتراکگذاری محتوا بیشتر میشود.
ارزش دارد که مقداری از زمانتان را صرف تغییر فرمت عکسها برای شبکههای اجتماعی کنید و تگهای اپن گراف را که شامل عنوان و توضیحات متای مناسب هستند اضافه کنید. اگر این کارهای را انجام ندهید بیشتر شبکههای اجتماعی از عنوان و توضیحات صفحه استفاده میکنند که اشکالی ندارد اما ممکن است بهینهسازی نشده باشد.
سیستم مدیریت محتوای شما احتمالا گزینهای برای تعریف تگهای اپن گراف دارد که کار را بسیار آسانتر میکند.
مثلا اگر از وردپرس و پلاگین yoast استفاده میکنید، این گزینهها را در قسمت پایین پست یا صفحه میتوانید ببینید.
همچنین گزینهای برای تنظیم توضیحات و عکسهای توئیتر دارید که استفاده از آن میتواند مفید باشد