مهمترین ترفندها و نکات سئو

مهمترین ترفندها و نکات سئو

این یک چک لیست است که با در دست داشتن آن می‌توانید مطمئن شوید فرایند تولید محتوا به درستی و در خدمت بهبود رتبه سایت عمل می‌کند. البته ممکن است رنکینگ هدف اصلی کمپین شما نباشد اما باید حداقل نکات اولیه سئو آن پیج را رعایت کنید. این کار زمان کمی می‌گیرد و در طول زمان نتایج خوبی در بر خواهد داشت.

چگونه عنوان سئو انتخاب کنیم ؟

بله، می‌دانم، این یکی خیلی ابتدایی است! اما تعجب می‌کنید اگر بدانید چند نفر بهینه‌سازی عنوان صفحه را فراموش می‌کنند. انتخاب عنوان سئو مناسب یکی از نکات سئو در تولید محتوا است. در مورد عنوان صفحه باید به دو نکته مهم توجه کنید:

  1. به خاطر داشته باشید که عنوان صفحه در نتایج گوگل نشان داده می‌شود. در غیاب تگ‌ها اپن گراف، این عنوان در شبکه‌های اجتماعی نیز به نمایش در می‌آید. پس باید عنوانی جذاب انتخاب کنید که مخاطب را به کلیک کردن ترغیب کند.
  2. محتوایی که به امید جذب لینک تولید می‌کنید، ممکن است به خاطر بعضی از کلمات کلیدی نیز در رنکینگ قرار بگیرد. بهتر است کمی زمان بگذارید، تحقیق کلمات کلیدی انجام دهید و عنوان را با آن بهینه‌سازی کنید. اگر یک کلمه کلیدی راحت و مرتب با محتوا در دسترس ندارید، از یکی دو عبارت مرتبط استفاده کنید. مواظب باشید کلیدواژه‌ای انتخاب کنید قبلا در صفحه دیگری از آن استفاده نکرده باشید. در غیر این صورت به رتبه آن صفحه آسیب می‌رسانید.

توضیحات متا

تاثیر توضیحات متا در زمینه رتبه‌بندی ممکن است به اندازه عنوان نباشد اما باز هم یکی از نکات سئو در تولید محتوا به شمار می‌‌رود. خوب است کمی زمان بگذارید و توضیحات شفاف، دقیق و جذابی بنویسید که بازتاب‌دهنده محتوا باشد. این کار ممکن است باعث بالا رفتن نرخ کلیک بشود. در ضمن اگر تگ‌های اپن گراف را تعریف نکرده باشید، توضیحات متا به پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی کمک می‌کند. در ادامه بیشتر به این موضوع می‌پردازیم.

اینفوگرافی

اینفوگرافی

اینفوگرافی یک مثال واضح از استفاده متن و تصویر به صورت هم‌زمان است. من نمونه‌های بسیاری از اینفوگرافیک‌های ایستا می‌بینم که از مقدار زیادی متن در آن‌ها استفاده شده است. نه تنها این هدف اینفوگرافیک نیست بلکه از دیدگاه سئو، چه کسی متن را در تصویر می‌گذارد!؟

مقدار کمی متن در اینفوگرافیک طبیعی است. به ویژه وقتی از پاراگراف‌های کوچک استفاده می‌کنید اما اگر قرار باشد حجم زیادی متن به کار ببرید، شاید اصلا نباید از اینفوگرافی استفاده کنید.

اگر می‌بینید چاره‌ای جز استفاده از متن زیاد در اینفوگرافیک نیست، بهتر است آن را با صفحات HTML جایگزین کنید و در آن صفحات از متن و تصاویر مناسب هم‌زمان استفاده کنید. یک محتوای بلند بهتر است و می‌تواند برای کسب رتبه و ترافیک بهینه‌سازی شود، کاری که با یک تصویر اینفوگرافیک نمی‌شود انجام داد.

لینک ‌سازی داخلی

این یک مورد مهم در چک لیست سئو است که ممکن است نادیده گرفته شود. دو نوع لینک‌سازی داخلی وجود دارد که باید در هنگام انجام سئو آن پیج در نظر بگیرید:

لینک دادن به صفحات اصلی

با فرض این که لینک‌سازی محتوامحور موفق باشد، باید فرایند لینک دادن به محتوای سایت خود را امن نگه دارید. در صورت امکان ارزش خالص link equity لینک‌ها را برای صفحات اصلی به جریان بیاندازید. برای انجام این کار می‌‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

  • قرار دادن منوی مسیریابی در بالای صفحه. این منو می‌تواند شامل لینک صفحه‌های اصلی باشد. باید مواظب باشید این منو محتوا را تحت‌الشعاع قرار ندهد و تا حد ممکن محتاطانه باشد. یک جایگزین می‌تواند این باشد که محتوا را منتشر کنید و پس از این که به هدف خود رسیدید منوی مسیریابی را اضافه کنید.
  • به کاربردن لینک درون محتوا. اگر در محتوای صفحه قطعه‌های بزرگ متن دارید، لینک‌ها را درون این متن‌ها به کار ببرید. نکته مهم در این مورد این است که لینک‌ها را به صورت طبیعی به کار ببرید و جایی که معنا ندارد از آن‌ها استفاده نکنید.
  • ساختن یک فوتر که به صفحات اصلی لینک می‌دهد. ممکن است گذاشتن لینک در پایین صفحه به اندازه قرار دادن آن در بالای صفحه بهینه نباشد. با این حال با استفاده از این روش محتوا را به خطر نمی‌اندازید و حواس مخاطب را از آن پرت نمی‌کنید و در عین حال ارزش خالص لینک را برای صفحات اصلی به جریان می‌اندازید.

لینک دادن از صفحات اصلی به صفحات داخلی

لینک دادن از صفحات اصلی می‌تواند برای صفحه‌هایی که محتوای زیادی ندارند یا جزو منوی اصلی نیستند کمک‌کننده باشد. در چنین مواردی می‌توان گفت ممکن است گوگل برای محتوا (یا لینک‌هایی که به آن داده می‌شود) به اندازه‌ای که باید ارزش قائل نشود. اگر یک صفحه به طرز چشمگیری لینک داخلی دریافت نکند، ارزش خالص لینک جریان پیدا نمی‌کند و صفحه ممکن است رتبه خوبی کسب نکند.

حتی اگر این صفحه لینک‌های خارجی فراوانی داشته باشد، بدون داشتن یک ساختار لینک‌سازی داخلی مناسب، نمی‌تواند ارزش خالص لینک را به جریان بیاندازد. اهمیت لینک سازی داخلی تاحدی است که گفته می‌شود می‌توان رتبه سایت را تنها با استفاده از این تکنیک بالا برد. توضیحات بیشتر را اینجا ببینید.

بیشتر بخوانید :  ریدایرکت و نقش آن در سئو

تگ‌ های کانونیکال canonical

یکی از نکات سئو در تولید محتوا استفاده از تگ‌‌های کنونیکال است. اگر از یک سیستم مدیریت محتوای خوب که به درستی راه‌اندازی شده استفاده می‌کنید، این مورد به خودی خود حل می‌شود. اگر از زبان‌های برنامه‌نویسی یا قالب‌های شخصی استفاده می‌کنید، ممکن است مشکل ایجاد شود. نداشتن تگ‌های کانونیکال آخر دنیا نیست اما باید بررسی کنید و ببینید آن‌ها در دسترس هستند، به درستی استفاده شده‌اند و به URL صحیح اشاره دارند. چیزهایی هستند که باید به آن‌ها توجه کنید:

  • Http در مقابل Https
  • داشتن www یا نداشتن آن

موارد بالا ممکن است باعث شوند گوگل چند آدرس مختلف را برای یک محتوا شناسایی کند. البته گاهی اوقات گوگل می‌تواند اشتباهاتی را که در این زمینه انجام می‌شود تشخیص دهد و نادیده بگیرد. با این حال بهتر است زمانی که می‌خواهید محتوا را منتشر کنید یا مدت کوتاهی پس از آن، این مورد را بررسی کنید و مطمئن شوید اشتباهی رخ نداده است. در غیر این صورت ممکن است گوگل محتوا را تکراری یا کپی تشخیص دهد و با افت رتبه مواجه شوید.

اسکیمای مجموعه‌ داده‌ها (dataset)

اگر در محتوای خود از نوعی مجموعه‌داده یا دیتا ست استفاده می‌کنید، بهتر است کد اسکیمای مربوط به آن را نیز به کار ببرید. به این ترتیب موتورهای جست‌وجو مفاد محتوا را متوجه می‌شوند. سپس اگر مجموعه‌داده‌ها را درک شوند و صفحه مورد اعتماد قرار گیرد، ممکن است بتوانید از ریچ اسنیپت‌ها در گوگل بهره ببرید.

اهمیت بهینه سازی تصاویر

بهینه‌‌سازی تصاویر یکی دیگر از نکات کلیدی سئو در تولید محتوا است. کمپین‌های لینک‌سازی محتوامحور معمولا عناصر بصری قدرتمندی دارند؛ عناصری مانند عکس‌ها یا آیکون‌های سفارشی. اگر بهینه‌سازی نشوند، صفحه را کند می‌کنند.

در مرحله اول باید حجم تمام عکس‌ها را کم کنید این کار به سرعت بارگذاری سایت کمک می‌کند. اگر قصد داشته باشید بلاگرها و ژورنالیست‌ها را به سایت خود جذب کنید، که معمولا با موبایل کار می‌کنند و ممکن است سرعت نت بالایی نداشته باشند، مسئله سرعت لود سایت اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند.

بهینه‌سازی نام عکس‌ها و متن جایگزین آن‌ها را فراموش نکنید. این کار باعث می‌شود گوگل تصاویر را بهتر درک کند.

تحلیل و آنالیز وب سایت

دنبال کردن میزان موفقیت محتوایی که منتشر کرده‌اید یک ضرورت است. ابزارهای مختلفی برای آنالیز سایت وجود دارد. علاوه بر روش‌های اصلی، راه‌های دیگری برای همگام‌سازی با کانال‌های دیگر نیز وجود دارد که باید در صورت امکان از آن‌ها استفاده کنید. بیایید با روش‌های اولیه آغاز کنیم:

گوگل آنالیتیکس/ GTM کد

این یک ابزار تحلیل کلاسیک است و متاسفم که بگویم استفاده از آن را بیشتر از یک باز از دست داده‌ام! هیچ چیز بدتر از آن نیست که یک محتوا بسیار موفق عمل کرده باشد اما اطلاعات آن را در گوگل آنالیتیکس نتوانید ببینید.

البته در این حالت هنوز هم می‌توانید لینک‌های داخلی جدید را اندازه‌گیری کنید اما حجم زیادی از ترافیکی را که باید ردیابی می‌کردید از دست داده‌اید.

مقداری از ترافیک ممکن است به سوی وب سایت اصلی‌تان سرازیر شده باشد، ممکن است به تعامل منجر شده باشد یا بازدیدکننده‌ها به مشتری تبدیل شده باشند به هر حال شما این اطلاعات را برای همیشه از دست داده‌اید.

به جز بررسی کردن در فاز تست، راه‌های دیگری هم هست که ببینید یک محتوا در آنالیتیکس به درستی عمل می‌کند یا خیر.

ساده‌ترین راه این است که به قسمت content بروید و ببینید محتوا نمایش داده می‌شود یا نه. اگر ترافیک آن پایین است، روی محتوا کلیک کنید. باید چیزی شبیه این را ببینید.

گوگل آنالیتیکس

روش دیگر این است که از یک پلاگین یا ضمیمه کروم، مانند Tag Assistant یا GA DeBugger استفاده کنید که می‌توانند نشان دهند کد گوگل آنالیتیکس روی یک صفحه فعال است یا خیر.

بازاریابی مجدد تگ‌ها

اگر یک کمپین آگهی در گوگل یا شبکه‌های اجتماعی راه‌اندازی کرده‌اید، باید یک تیم مناسب برای بازاریابی مجدد کدها داشته باشید تا بتوانید تمام بازدیدکننده‌ها را فهرست کنید و در آینده هدف بگیرید.

هدف گرفتن بازدیدکننده‌ها ممکن است با فرستادن آگهی یا قرار دادن آگهی در فید فیس بوک انجام شود. راه‌هایی برای استفاده از لیست بازدیدکننده‌ها وجود دارد:

  • ارسال آگهی به مردم با هدف این که به صفحات محصول یا دسته‌بندی سایت برگردند، اگر محتوای شما شامل لینک به این صفحات می‌شود.
  • فرستادن آگهی برای مردم که در مورد محتوای مشابهی که در آینده نشر می‌شود خبر می‌دهد. با این کار ترافیک و تعامل بیشتری را به سایت جذب می‌کنید.

این کار کمی تلاش لازم دارد اما اگر کد ردیابی داشته باشید انجام دادنش آسان است به ویژه اگر گوگل تگ منیجر استفاده می‌کنید.

بهینه سازی محتوا برای شبکه‌ های اجتماعی

هرچند ممکن است شبکه‌های اجتماعی هدف کمپین محتوای شما نباشند، اگر محتوای محبوبی تولید کنید شانس خوبی برای نشر آن وجود دارد. در این صورت اگر عکس‌ها، عنوان و توضیحات برای شبکه‌های اجتماعی بهینه‌سازی شده باشند شانس جذب ترافیک و اشتراک‌گذاری محتوا بیشتر می‌شود.

ارزش دارد که مقداری از زمان‌تان را صرف تغییر فرمت عکس‌ها برای شبکه‌های اجتماعی کنید و تگ‌های اپن گراف را که شامل عنوان و توضیحات متای مناسب هستند اضافه کنید. اگر این کارهای را انجام ندهید بیشتر شبکه‌های اجتماعی از عنوان و توضیحات صفحه استفاده می‌کنند که اشکالی ندارد اما ممکن است بهینه‌سازی نشده باشد.

سیستم مدیریت محتوای شما احتمالا گزینه‌ای برای تعریف تگ‌های اپن گراف دارد که کار را بسیار آسان‌تر می‌کند.

مثلا اگر از وردپرس و پلاگین yoast استفاده می‌کنید، این گزینه‌ها را در قسمت پایین پست یا صفحه می‌توانید ببینید.

اپن گراف

همچنین گزینه‌ای برای تنظیم توضیحات و عکس‌های توئیتر دارید که استفاده از آن می‌تواند مفید باشد

مشاوره سئو یعنی چه؟

مشاوره سئو یعنی چه؟

بهینه‌سازی وب سایت برای موتورهای جست‌وجو یا SEO در گذشته کار ساده‌تری بود. هر چه موتورهای جست‌وجو هوشمندتر شدند، بهینه‌سازی برای آن‌ها نیز به فرایند پیچیده‌تری تبدیل شد. در حال حاضر، روش‌های مختلفی برای استفاده از خدمات سئو وجود دارد:

  • می‌توانید بهینه‌سازی وب سایت خود را به یک تیم متخصص بسپارید یا در حقیقت، برون‌سپاری کنید.
  • می‌توانید یک تیم متخصص SEO استخدام کنید که از یک لیدر و چند کارشناس تشکیل می‌شود.
  • از افراد متخصص مشاوره سئو بگیرید. این مشاور ممکن است به استخدام سازمان شما دربیاید یا از خارج از سازمان به پروژه شما کمک کند.

انتخاب هر یک از این روش‌ها، به اندازه سازمان، پروژه و میزان بودجه شما بستگی خواهد داشت. مشاوره بهینه سازی وب سایت فرایندی است که در آن یک فرد یا یک تیم متخصص، توصیه‌هایی را برای عملکرد بهتر وب سایت به شما ارائه می‌دهد. او استراتژی کلی و جزئیاتی که لازم است در نظر گرفته شوند را در تمامی مراحل پروژه به اطلاع‌تان می‌رساند اما وظیفه اجرایی کردن این راهکارها و استراتژی‌ها به عهده کارمندان دیگر خواهد بود.

مشاوره سئو یعنی چه؟

چه زمانی به مشاوره بهینه‌سازی سایت نیاز داریم؟

در هر مرحله‌ای از کار که باشید، به مشاوره سئو نیاز خواهید داشت. بسیار بهتر است که از آغاز پروژه یک مشاور سئو در کنار خود داشته باشید؛ زیرا فرایند بهینه‌سازی وب سایت از همان ابتدای شکل‌گیری ایده کار آغاز می‌شود. انتخاب نام برند و عنوان دامنه، روش طراحی سایت، انتخاب هاست و سرور مناسب و … همه روی SEO سایت اثر می‌گذارند. هنگام طراحی سایت باید اصول سئو فنی یا تکنیکال در نظر گرفته شود و بنابراین مهم است که تیم طراحی وبسایت و مشاور سئو ارتباط نزدیکی با هم داشته باشند.

اگر مدتی است وب سایت و کسب‌وکار آنلاین خود را راه‌اندازی کرده‌اید، هنوز هم می‌توانید با استفاده از مشاوره سئو عملکرد خود را بهبود ببخشید. در این دوره، مشاور سئو وضعیت سایت را به دقت تحلیل می‌کند و استراتژی‌های لازم را برای بهتر کردن این وضعیت، در اختیارتان می‌گذارد.

بیشتر بخوانید :  بازاریابی سئو چیست؟

مشاوره سئو شامل چه خدماتی می‌شود؟

پاسخ این سوال بستگی دارد به این که چه زمانی تصمیم به استفاده از مشاوره SEO گرفته‌اید و پروژه در چه مرحله‌ای است. به صورت کلی  خدمات مشاوره سئو شامل موارد زیر می‌شود:

  • بررسی کسب‌وکار شما، رقبا و بازار هدف‌تان
  • آنالیز وب سایت و ارائه نتایج در قالب گزارش‌های دقیق
  • تعیین استراتژی و روش‌های مختلف برای بهینه‌سازی وب سایت
  • مشخص کردن هزینه حدودی هر استراتژی و کمک به شما برای انتخاب بهترین روش بهینه‌سازی با توجه به بودجه‌ای که در اختیار دارید.
  • ارائه راهکارهایی برای بهبود محتوای متنی و تصویری صفحات سایت
  • اصلاح ساختار منوها و ساید بارها و فوتر ها
  • پیدا کردن خطاهای وب سایت و ارائه راهکار برای اصلاح آن‌ها
  • بررسی و تحلیل کلمات کلیدی هدف، اولویت‌بندی کلیدواژه‌ها و تعیین برنامه تولید محتوا بر اساس کیوردها
  • تعیین استراتژی برای عملیات سئو آف پیج، لینک‌سازی، رپورتاژ آگهی و … .
  • تعیین استراتژی برای بهبود فعالیت در شبکه‌های اجتماعی
  • مشاوره برای برندسازی در فضای دیجیتال
  • ارائه برنامه دقیق و مناسب برای تبلیغات کلیکی و بنرها
  • ارائه گزارش‌های منظم و دوره‌ای برای نشان دادن میزان بازدید از وب سایت، نحوه رفتار کاربران، جایگاه سایت در کلمات کلیدی مد نظر
  • و … .

خدمات مشاور سئو

هزینه مشاوره سئو چقدر است؟

همان طور که اشاره کردیم، روش‌های مختلفی برای بهینه‌سازی وب سایت وجود دارد که هر یک از آن‌ها، ملزومات و هزینه‌های خاص خود را می‌طلبند. از این گذشته، هزینه‌ها با توجه به سابقه و تجربه مشاوری که در نظر دارید، هم متفاوت خواهد بود. با این حال، هزینه مشاوره سئو ممکن است کمتر از روش‌های دیگر باشد. زیرا در این حالت، مشاور تحلیل می‌کند و راهکار ارائه می‌دهد. وظیفه اجرایی کردن این راهکارها به عهده خودتان خواهد بود. اگر قرار باشد متخصص سئو، اجرایی کردن استراتژی‌ها را نیز خود به عهده بگیرد، لازم است بودجه بیشتری در نظر بگیرید.

بازه قیمتی گسترده‌ای برای دریافت مشاوره وجود دارد و نوع قراردادها نیز متفاوت هستند. بعضی از قراردادها به صورت ساعتی بسته می‌شوند؛ یعنی به ازای هر ساعتی که مشاور در محل کار شما حضور دارد و روی پروژه کار می‌کند، مبلغ مشخصی را به او پرداخت خواهید کرد. این گونه افراد معمولا مشاورهای فریلنس هستند. همچنین می‌توانید قرارداد و پرداخت‌ها را به صورت ماهیانه یا پروژه‌ای تنظیم کنید.

بیشتر بخوانید :  سوال های مهمی که قبل از انتخاب مشاور سئو باید بپرسید

مشاوره بهینه‌سازی برای چه افراد و وب سایت‌هایی مناسب است؟

نکته مهمی که لازم است در نظر بگیرید، این است که مشاور، عملیات اجرایی را به عهده نخواهد داشت. او وضعیت وب سایت و کسب‌وکار شما را تحلیل می‌کند و راهکارهایی را برای رسیدن به رتبه های برتر ارائه می‌دهد. وظیفه اجرایی کردن این راهکارها به عهده شما خواهد بود. با این اوصاف، این روش برای کسانی مناسب است که دانش فنی مناسب و زمان کافی برای اجرایی کردن توصیه‌های مشاور را داشته باشند. همچنین اگر در سازمان خود فردی را دارید که وقت و دانش کافی برای اجرای توصیه‌ها را دارد، استفاده از مشاوره سئو برای‌تان مناسب خواهد بود. در غیر این صورت، بهتر است به صورت پروژه‌ای قرارداد ببندید و همه مراحل را، از تدوین استراتژی تا اجرایی کردن ایده‌ها، به یک تیم بهینه سازی بسپارید.

در این مقاله مفهوم مشاوره سئو را بررسی کردیم. حالا که با جایگاه مشاور سئو آشنا شده‌اید می‌توانید تصمیم بگیرید که آیا این روش برای کسب‌وکار و وب سایت‌تان مناسب هست یا باید از روش‌های دیگر استفاده کنید. در هر صورت توجه داشته باشید که برای رسیدن به نتیجه مطلوب، لازم است فضایی فراهم کنید که گروه‌های مختلف با تخصص‌های گوناگون، بتوانند در سازمان‌تان به خوبی همکاری داشته باشند و در راستای یک هدف حرکت کنند.

راهکارهایی برای مدیرت استرس در پروژه‌های سئو

هر کار و شغلی، آمادگی روانی خاص خود را می‌طلبد اما این موضوع در مورد مشاغلی که به تمرکز بالا نیاز دارند، پررنگ‌تر دیده می‌شود. کارهایی هستند که اگر آمادگی ذهنی لازم را برای انجام دادن‌شان را نداشته باشید، به موفقیت دست پیدا نخواهید کرد و سئو یکی از همین حوزه‌ها است. بحث سختی کار نیست؛ که هر شغلی سختی‌های خاص خودش را دارد. صحبت این است که علاوه بر مهارت فنی، باید قدرت ذهنی و توانایی مدیریت استرس را داشته باشید و این توانایی مستقیما روی نتیجه کارتان اثر خواهد گذاشت. در این مقاله راهکارهایی را برای کسب این آمادگی مطرح می‌کنم که در طول سال‌های کاری و با تجربه و آزمون و خطاهای متعدد به دست آورده‌ام.

بیشتر بخوانید :  خدمات سئو

چرا سئو یک کار استرس‌زا است؟

قبل از ارائه راهکار، بیایید به بررسی استرس‌هایی را که در طول مسیر کاری سئو با آن‌ها مواجه می‌شویم بررسی کنیم. این مسئله چندین بعد دارد. اولین جنبه همان چیزی است که بارها در مقاله‌های مختلف به آن اشاره کرده‌ام:

سئو دستورالعمل مشخص ندارد. هیچ چیز در این حوزه قطعی و مطلق نیست.

یک سری اصول اساسی و ابتدایی وجود دارد که همه آن‌ها را می‌دانیم. همه می‌دانیم که باید ساختار وب سایت از نظر فنی درست باشد، محتوای مفید بهینه تولید کنیم، از کلمات کلیدی مناسب استفاده کنیم، بک لینک داشته باشیم و … . اما این‌ها برای رساندن یک سایت به رتبه‌های بالا کافی نیست. به ویژه در حوزه‌های پر رقابت. این‌ها ابزارهایی هستند که برای بهینه‌سازی سایت در اختیار دارید اما هزاران فاکتور و عامل موثر دیگر نیز وجود دارد که ممکن است از آن‌ها بی‌خبر باشید. سئو بیشتر از این که علم باشد، هنر است. هنر این که با صبر و آزمون و خطا، از میان تاریکی راه خود را پیدا کنید و یک استراتژی موثر به دست آورید. موفقیت نهایی در گرو همین صبر و تلاش مداوم است.

چرا سئو یک کار استرس‌زا است؟

به عنوان مثال فرایند لینک‌سازی را در نظر بگیرید. همه می‌دانیم که بک لینک‌ها یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر رتبه سایت هستند. لینک‌سازی یک کار کاملا تخصصی و پرفشار است. باید در فروم‌ها و انجمن‌های مختلف فعالیت کنید، بلاگ بسازید و مدت‌ها در وب سایت‌های متعدد مطلب بنویسید تا بتوانید لینک خود را درون آن‌ها بگنجانید. برای این کار لازم است در حوزه‌های مختلف مطالعه داشته باشید تا بتوانید در پرسش و پاسخ‌ها شرکت کنید و لینک بگذارید، محتوا تولید‌کنید و … . بعد از همه این کارها باید صبر کنید تا لینک‌ها ایندکس شوند و اثر خود را بگذارند. البته این احتمال هم وجود دارد که مدیر انجمن یا سایت، لینک‌تان را حذف کند.

یک احتمال بدتر هم وجود دارد: مدت‌ها برای یک سایت لینک می‌سازید، ایندکس هم می‌شوند اما هیچ تغییری در رتبه سایت دیده نمی‌شود. چون همان طور که اشاره کردیم، رتبه سایت به عوامل متعددی بستگی دارد. حالا باید بگردید و عامل بازدارنده را پیدا کنید که به هیچ وجه کار آسانی نیست. این معیارها ممکن است با هر آپدیت الگوریتم‌های گوگل تغییر کنند و البته معمولا تا مدتی اطلاعی از تغییرها در دست نیست.

به همه این موارد، فشار کارفرماها را هم اضافه کنید. آن‌ها در جریان رفتار الگوریتم‌ها و هزار ریزه‌کاری دیگر دنیای سئو نیستند. اگر رتبه سایت‌شان از یک به دو سقوط کند سریع نگران می‌شوند و اولین کاری که می‌کنند تماس گرفتن با شما است! اگر چند پروژه هم‌زمان داشته باشید، این تماس‌ها و فشارها چند برابر می‌شود و این فقط بخشی از استرس‌های روزانه شما به عنوان یک مدیر یا مشاور سئو است.

چرا باید استرس خود را مدیریت کنیم؟

همان طور که اشاره کردیم، آمادگی روانی یکی از مهمترین فاکتورهای موفقیت در سئو است. از آسیب‌هایی که اضطراب کنترل‌نشده به ذهن و بدن وارد می‌کند صحبتی نمی‌کنم چون همه با آن‌ها آشنا هستیم. من مهارت مدیریت ذهن را به عنوان یک نکته فنی در نظر می‌گیرم. یعنی اگر بخواهم فهرستی از معیارهای مهم در موفقیت یک متخصص سئو ارائه بدهم، آن را به این شکل شروع می‌کنم: دانش به روز، مهارت‌های فنی، توانایی مدیریت استرس و … .

این معیار مستقیما روی نتیجه نهایی پروژه‌ها تاثیر می‌گذارد. دلیل آن هم روشن است: سئو به صبر و تحمل بالا نیاز دارد. کسی که نتواند استرس خود را مدیریت کند و تحت فشار تصمیم‌های درست بگیرد، در این کار موفق نخواهد شد. این شرایط به تصمیم‌گیری‌های لحظه‌ای منجر می‌شود. در یک لحظه کاری انجام می‌دهیم که تلاش‌های طولانی‌مدت‌مان را به باد می‌دهد در حالی که فقط لازم بود صبر کنیم.

همه ما با این پدیده مواجه شده‌ایم. زمانی که هر کاری لازم می‌دانستیم انجام داده‌ایم اما رتبه سایت بهتر نمی‌شود که نمی‌شود، وقتی فشار کارفرما زیاد شده است و هنوز نتیجه‌ای نگرفته‌ایم، حتی وقتی که رتبه سایت‌مان رو به بهبود است و خیلی خوشحالیم! بله خوشحالی زیاد هم می‌تواند به تصمیم‌های پر ریسک لحظه‌ای منجر شود.

بالا و پایین شدن نتایج در سئو طبیعی است. اگر هر بار که با این تغییرات مواجه می‌شوید، دلهره بگیرید و بخواهید استراتژی خود را تغییر دهید، چیزی از پروژه باقی نمی‌ماند. باید بتوانید در زمان آپدیت‌ها و فراز و فرود رتبه سایت، آرامش خود را حفظ کنید و دست به کاری نزنید که شرایط را بدتر کند همه تلاش‌های قبلی را به باد بدهد.

چگونه استرس سئو را مدیریت کنیم؟

مدیریت استرس در این حوزه، یک فرایند طولانی‌مدت است که پیش از بستن قرارداد آغاز می‌شود و تا پایان پروژه ادامه دارد. بخشی از آن به تقویت ذهن و شخصیت خودتان بستگی دارد و بخش دیگر، تکنیک‌هایی است که در طول مسیر باید به کار ببندید. راهکارهای هر مرحله را با هم بررسی می‌کنیم.

تضمین و تعهد غیر ممکن ندهید!

بسیاری از ما با اشتباهاتی که در مرحله بستن قرارداد مرتکب می‌شویم خود را در معرض فشارهای روانی شدید قرار می‌دهیم. مواردی هستند که با رعایت کردن‌شان می‌توانید از بروز بسیاری مشکلات در آینده پیش‌گیری کنید. مهمترین مسئله، تعهداتی است که به کارفرما می‌دهیم. این مشکل به ویژه در مورد کسانی که به تازگی وارد این حوزه شده‌اند و می‌خواهند به هر قیمتی که شده پروژه بگیرند، بیشتر به چشم می‌خورد. آن‌ها بدون تحلیل و آنالیز کافی، تضمین‌های عجیب و غریب به کارفرما می‌دهند و مثلا رتبه یک را در بعضی از کیوردها تضمین می‌کنند. همین مسئله یکی از بزرگترین عوامل استرس‌زا در مدت انجام پروژه است. اساسا تضمین یک رتبه خاص امکان ندارد. به یک دلیل کاملا ساده: شما نمی‌توانید چیزی را که کنترلی روی آن ندارید تضمین کنید!

گاهی ما از معنا و مفهوم اصلی سئو فاصله می‌گیریم. سئو یا Search Engine Optimization یعنی بهینه‌سازی برای موتورهای جست‌وجو. این تمام کاری است که ما می‌توانیم انجام دهیم. سایت را به گونه‌ای بهینه‌سازی کنیم که موتورهای جست‌وجو آن را بهتر ببینند و اعتبار بیشتری برایش قائل شوند.

چرا باید استرس خود را مدیریت کنیم؟

تصمیم‌گیرنده نهایی الگوریتم‌ها هستند و ما کنترلی روی انتخاب‌های آن‌ها نداریم. موتورهای جست‌وجو معیارهای خاص خود را دارند و بر اساس سیاست‌های خود عمل می‌کنند. در چنین شرایطی، تضمین رتبه عملا بی معنا و غیر ممکن است. این تضمین‌های بی‌پایه باعث می‌شود سئوکارها در طول پروژه همیشه در حال ترس باشند و این ترس نمی‌گذارد به خوبی از ظرفیت‌های ذهنی خود استفاده کنند. ما در سئو فرضیه‌های مختلفی ارائه می‌دهیم و آن‌ها را اجرایی می‌کنیم. هر تئوری ممکن است نتیجه‌بخش باشد یا نباشد. کسی موفق است که بتواند بهترین تئوری‌ها را ارائه دهد و در صورت نتیجه نگرفتن هم، بتواند مسیر دیگری پیدا کند.

این نکته را هم در نظر داشته باشید که شرایط هر پروژه با پروژه دیگر متفاوت است. استراتژی‌هایی که برای یک پروژه موثر بوده‌اند ممکن است در پروژه دیگر بی‌اثر باشند. کسی که خود را به رتبه یک پایبند کرده باشد، متحمل فشار روانی بسیار سنگینی خواهد شد و این فشار باعث می‌شود نتواند راه حل‌های جایگزین پیدا کند. به صورت کلی می‌توان گفت، در قرارداد سئو میتوانیم تعهد بدهیم اما تضمین نه! می‌توانیم متعهد شویم که همه کارهای لازم را بر اساس دانش و توانایی خود انجام دهید و همه این تلاش‌ها را در قالب گزارش‌های منظم به اطلاع کارفرما برسانید. تضمینی برای رسیدن به یک نتیجه مشخص وجود ندارد.

اعتماد کارفرما را جلب کنید!

روشن کردن ذهن کارفرماهایی که با سئو آشنایی ندارند کار ساده‌ای نیست. آن‌ها مبالغ زیادی هزینه می‌کنند و توقع دارند نتیجه را به وضوح و به سرعت مشاهده کنند. بهتر است از روز اول کاملا صریح و روشن موضع خود را مطرح کنید تا به شما و کارتان اعتماد کنند. اگر بتوانید این مسئله را به آن‌ها منتقل کنید که کسب نتیجه عالی برای متخصص سئو حتی بیشتر از کارفرما مهم است، تا حدود زیادی اعتمادشان را جلب خواهید کرد و در نتیجه، فشارها تا حدود زیادی کم می‌شوند. ما با قبول یک علاوه بر انرژی و وقتی که صرف می‌کنیم، اعتبار شغلی خود را هم در معرض آزمایش قرار می‌دهیم. هیچ کس نمی‌خواهد یک پروژه شکست خورده را در کارنامه خود داشته باشد!

هزینهها را تفکیک کنید!

نکته دیگری که باید در هنگام تنظیم قرارداد به آن توجه داشته باشید، تفکیک هزینه‌ها است. دو نوع قرارداد وجود دارد:

  • مبلغی کلی به کارفرما اعلام می‌کنید و همه هزینه‌های دیگر را با همان مبلغ پوشش می‌دهید.
  • هزینه‌ای را به عنوان حق مشاوره، تحلیل و تدوین استراتژی برای شخص خودتان در نظر می‌گیرید و باقی پرداخت‌ها را به کارفرما می‌سپارید.

آمادگی روانی برای سئو

در اوضاع و احوال اقتصادی کشور ما، قیمت‌ها هر روز تغییر می‌کنند. هزینه تامین محتوا، لینک‌سازی، تبلیغات کلیکی، رپورتاژ و … مدام در نوسان است و اگر با یک قرارداد کلی، پرداخت آن‌ها را خودتان تقبل کنید، ممکن است متضرر شوید. به علاوه، گاهی بر اساس فرضیات خود در یک ماه رپورتاژهای سنگینی سفارش می‌دهید و مجبور می‌شوید از همه یا بخشی از سهم خود چشم‌پوشی کنید. این را هم در نظر بگیرید که ممکن است همه این هزینه‌ها، تاثیری را که انتظار دارید روی سایت نگذارند!

برای پیشگیری از این وضعیت، بهتر است از کارفرما بخواهید هزینه‌های لازم را شخصا تقبل کند. در این صورت شما یک درامد ثابت ماهانه دارید و بخش مهمی از دغدغه‌هایتان حذف می‌شوند. کارفرما هم هزینه تامین محتوا، لینک‌سازی، رپورتاژ و دیگر موارد لازم را با قیمت روز پرداخت می‌کند.

ارتباط با کارفرما را کنترل کنید!

مسئله مهم دیگر، کنترل تماس‌های کارفرما است. این معظلی است که همه سئوکارها با آن مواجه هستند! بسته به این که چه تعداد پروژه داشته باشید، تعداد تماس‌ها متفاوت است. وقتی رتبه سایت سقوط می‌کند، وقتی رتبه مدتی ثابت مانده است، با هر آپدیت جدید و … شما اولین کسی هستید که کارفرما با او تماس می‌گیرد. گاهی وقت‌ها پیشنهادهایی برای بهبود وضعیت سایت به شما می‌دهند، گاهی فقط می‌خواهند نگرانی‌شان را بروز بدهند، گاهی در میانه پروژه تصمیم می‌گیرند روی کلمات کلیدی دیگر هم کار کنند و حتی گاهی فقط به دلگرمی نیاز دارند!

میزان تاثیر این تماس‌ها به توانایی تمرکز شما بستگی دارد. این که بتوانید بعد از صحبت با کارفرما دوباره رشته افکار و فعالیت‌های خود را از سر بگیرید و تمرکزتان به هم نخورد، قدرت ذهنی بالایی می‌طلبد که اکثر ما فاقد آن هستیم. معمولا با این تماس‌ها دچار استرس می‌شویم و سعی می‌کنیم و کارهای بیشتری انجام دهیم و این مسئله به از هم گسیختگی استراتژی سئو منجر می‌شود.

بیشتر بخوانید :  سوال های مهمی که قبل از انتخاب مشاور سئو باید بپرسید

علاوه بر افزایش قدرت تمرکز، بهتر است محدودیت‌هایی هم برای تماس‌های کارفرماها در نظر بگیرید. مثلا از آن‌ها بخواهید در بازه زمانی خاصی با شما تماس بگیرند البته به جز موارد فوری. به این ترتیب زمانی با آن‌ها صحبت می‌کنید که بهترین ساعت‌های تمرکز خود را سپری کرده‌اید و این گفت‌وگو خللی در کارتان ایجاد نخواهد کرد.

گاهی به سبب طولانی شدن پروژه‌ها یا موارد دیگر، رابطه‌ای که با کارفرما دارید دوستانه می‌شود. این صمیمیت بعضی اوقات به ضررتان تمام خواهد شد. بهتر است فاصله معقول را در روابط کاری حفظ کنید تا بتوانید با قدرت از مواضع خودتان دفاع کنید.

از یکدیگر حمایت کنید!

گاهی همکاران خودمان موجب استرس و کاهش اعتماد به نفس ما می‌شوند. به نظرم حمایت و پشتیبانی متخصصان سئو از هم، می‌تواند وضعیت را برای همه بهتر کند و حجم شدید استرس‌ها را کاهش بدهد. متاسفانه مسئله بدگویی از هم صنف‌ها در حوزه سئو هم دیده می‌شود. به ویژه کسانی که در یک زمینه کار می‌کنند و وب سایت رقیب و کارشناس سئو آن را تخریب می‌کنند. این جامعه چندان بزرگ نیست و حرف‌های خوب و بد به گوش همه ما می‌رسد.

مدیریت استرس

تحلیل و آنالیز رقبا یکی از پایه‌های کار ما است اما بهتر است نظرات‌مان را در این زمینه نزد خودمان نگه داریم و در برابر کارفرما از رقیب‌مان بدگویی نکنیم. در غیر این صورت، حرف‌های منفی و آزارهای کلامی در یک چرخه بی‌پایان جریان پیدا می‌کنند و قطعا روزی به ما هم برخورد خواهند کرد.

قلقهای خودتان را پیدا کنید!

راهکارهایی که تا این جا مطرح شد، تا حد زیادی فشار روانی شما را کاهش می‌دهد اما در هر صورت، استرس‌های زیادی را باید تحمل کنید که اگر آمادگی ذهنی و جسمی لازم را برای آن نداشته باشید، نه تنها کار بلکه سلامت‌تان هم به خطر می‌افتد. همه ما به صورت ناخودآگاه واکنش‌هایی به استرس نشان می‌دهیم. هدف این است که این واکنش‌ها را به سطح خودآگاه بیاوریم و به آن‌ها مسلط شویم.

خواب نامنظم، پرخوری یا بی‌اشتهایی عصبی، مصرف سیگار و دیگر دخانیات، پرخاشگری و … از جمله واکنش‌های ناخودآگاه ناسالم محسوب می‌شوند که وضعیت ذهنی و جسمی ما را تا حد زیادی در معرض خطر قرار می‌دهند.  مهم است که خودتان را بشناسید و قلق‌هایی برای آرام کردن ذهن‌تان پیدا کنید. روش‌های هر کس برای این کار متفاوت است: بعضی‌ها موسیقی گوش می‌دهند، برخی قدم می‌زنند یا ورزش می‌کنند، بعضی‌ها مدیتیشن می‌کنند و … . خلاق باشید و روش مخصوص به خودتان را پیدا کنید.

آنالیز و تحلیل رقبا

آنالیز و تحلیل رقبا

پایان سال فرصت بسیار خوبی برای تحلیل وب سایت‌های رقیب است. با تحلیل محتوا شروع کنید. ببینید کدام صفحات سایت‌شان بازدیدکنندگان را بیشتر جذب می‌کند. ابزارهایی مانند Ahrefs و SEMrush در این زمینه کمک‌کننده خواهند بود. فهرستی از این صفحات تهیه کنید و در نظر بگیرید که آیا لازم در سئو ۲۰۲۰ خود چنین صفحاتی را به سایت‌تان اضافه کنید یا خیر. البته موارد زیر را حتما در نظر بگیرید:

آنالیز و تحلیل رقبا
  • آیا موضوع این صفحات به مخاطبان وب سایت من مرتبط و برای آن‌ها مناسب است؟
  • آیا از قبل در سایت صفحه‌ای دارم که این موضوع را پوشش دهد؟
  • کلمات کلیدی این صفحات چه نوع ترافیکی را به سمت سایت می‌کشانند؟
  • آیا برای رقابت با این صفحات رقیب، منابع (سرمایه، زمان و …) کافی دارم؟

به جای کپی کردن رقبا، اول به این سوالات جواب دهید. گاهی اوقات موضوعات و مطالب وب سایت‌های رقیب روی سایت شما و برای مخاطبان شما مناسب نخواهد بود. همچنین می‌توانید از ابزارهایی که معرفی شد، برای ردیابی حرکت کلمات کلیدی رقبا در طی سال گذشته استفاده کنید. این داده‌ها را با عملکرد کلمات کلیدی سایت خود مقایسه کنید و نقاط ضعف و قوت خود را بشناسید.

سئو فقط در مورد کسب رتبه‌های جدید برای کلیدواژه‌ها و منابع ترافیک ارگانیک نیست. گاهی نکته مهمتر حفظ رتبه است. نتایج جست‌وجو دائما تغییر می‌کند و اگر مواظب جایگاه‌تان نباشید، آن را از دست خواهید داد. پیگیری رشد کلمات کلیدی رقیب به شما کمک می کند تهدیدهای احتمالی را از قبل شناسایی کنید. اگر دیدید رقبا به جایگاه‌تان نزدیک می‌شوند، موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • صفحات مربوطه را به روز رسانی و محتوای تازه به آن‌ها اضافه کنید.
  • فاکتورهای آن پیج را بازنگری، تقویت و بهینه‌سازی کنید.
  • برای صفحات مورد نظر تبلیغ کنید و بک لینک‌های آن‌ها را بیشتر کنید.

چه از فرصت‌های جدید بیابید و چه خطرها و مشکلات احتمالی را شناسایی کنید، آنالیز استراتژی‌های رقبا، وسعت دید و بینش ارزشمندی را به شما خواهد داد و پایان سال زمان ایده‌آل برای انجام این کار است.

استراتژی محتوا و سئو ۲۰۲۰

استراتژی محتوا و سئو ۲۰۲۰

در کنار تجزیه و تحلیل استراتژی محتوای رقبا، پایان سال فرصتی برای بررسی موقعیت‌های تولید محتوای شخصی شما نیز فراهم می کند. حتی در ایران با تقویم هجری شمسی نیز سال جدید میلادی فرصت‌هایی را برای بعضی از کسب و کارها با خود می‌آورد.

استراتژی محتوا و سئو ۲۰۲۰

بگذارید یک مثال بزنم: فرض کنیم که شما یک آژانس مسافرتی دارید و تورهای لوکس برگزار می‌کنید یا اصلا بلاگری هستید که در مورد گردشگری می‌نویسد. سال نوی میلادی فرصتی برای‌تان فراهم می‌کند که نوع جدیدی از سفر را به مشتریان و مخاطبان بالقوه و بالفعل خود معرفی کنید. شرکت در مراسم کریسمس و جشنواره‌هایی که به این مناسبت در کشورهای مختلف برگزار می‌شود، برای افراد بسیاری جذاب خواهد بود. با تولید محتوا در این زمینه، می‌توانید از رقبای خود پیشی بگیرید. در نظر داشته باشید که در این زمان، بیشتر آژانس‌های مسافرتی درگیر معرفی پکیج‌های نوروزی خود هستند و اگر شما بتوانید علاوه بر نوروز، مقداری از منابع محتوایی خود را به کریسمس اختصاص بدهید، در سئو ۲۰۲۰ پیشتاز رقابت خواهید بود.

بررسی وضعیت کدها در سئو تکنیکال

بررسی وضعیت کدها در سئو تکنیکال

همان طور که اشاره کردم سئو فنی اساسا در مورد بهینه‌سازی کدهای وب سایت است. اگر از سیستم‌های مدیریت محتوای عمومی مثل وردپرس استفاده کنید، احتمالا در این زمینه مشکلی نخواهید داشت. زیرا کدهای این سیستم‌ها از ابتدا بر اساس اصول سئو نوشته و طراحی شده‌اند و استاندارد هستند.

بررسی وضعیت کدها در سئو تکنیکال

در صورتی که از cms اختصاصی استفاده می‌کنید، باید نکات بسیاری را در این زمینه مد نظر داشته باشید. سیستم باید با یک زبان برنامه‌نویسی استاندارد و بر اساس اصول سئو طراحی شود. خطاهایی ممکن است در سیستم‌های اختصاصی رخ دهد. مثلا url بعضی از صفحات تکراری باشد. باید حواس‌تان به این خطاها باشد.

پس از این که از بهینه بودن کدهای هسته وب سایت مطمئن شدید، نوبت به بررسی قالب می‌رسد. قالب‌های آماده وردپرس معمولا استاندارد هستند اما اگر قالب جدید و اختصاصی طراحی شده باشد ممکن است مشکلاتی در آن وجود داشته باشد. در کل هنگام بررسی قالب موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • عنوان اصلی مطلب با تگ H۱ مشخص شود و در هر صفحه فقط یک تگ H۱ وجود داشته باشد.
  • تگ‌های هر صفحه، ساختار متن، تگ توضیحات متا و موارد دیگر در صفحات سایت وجود داشته باشند.

در مرحله بعد باید فشرده‌سازی کدهای سایت را بررسی کنید. کدهای HTML و CSS در بسیاری از سایت‌ها فشرده نشده‌اند و این مسئله باعث کم شدن سرعت سایت می‌شود. اگر از وردپرس استفاده می‌کنید افزونه  WP Rocketفشرده‌سازی فایل‌ها را برای‌تان انجام خواهد داد. این افزونه جدول دیتا بیس را هم بهینه خواهد کرد.

ابزار رایگان GTMetrix کدهای سایت را بررسی می‌کند و مشکلات فنی موجود در آن را به شما نشان می‌دهد.

سرعت بارگذاری سایت

سرعت بارگذاری سایت

سرعت بارگذاری سایت

یکی از مهمترین موارد در سئو سرعت بارگذاری سایت است. سایتی که دیر لود شود به سرعت کاربران خود را از دست خواهد داد. برای افزایش سرعت سایت روش‌های مختلفی وجود دارد. قبلا به یک مورد، یعنی فشرده‌سازی کدها اشاره کردیم.

مورد بعدی انتخاب قالب بهینه و پرهیز از قالب‌های سنگین و چندمنظوره است. بسیاری از قالب‌های حرفه‌ای وردپرس سنگین هستند و فایل‌های زیادی دارند. بهتر است قالبی را انتخاب کنید که یک کار را انجام دهد و فایل‌های زیادی را روی هاست آپلود نکند.

مسئله مهم دیگر، بهینه‌سازی تصاویر سایت است. منظور از بیهنه‌سازی تصاویر در سئو فنی چیست ؟ تصاویر را باید از دو جهت بررسی کنید. اول این که حجم آن‌ها بالا نباشد. ابزارهای مختلفی برای کم کردن حجم عکس بدون از بین رفتن کیفیت وجود دارد. می‌توانید از فوتوشاپ یا ابزارهای آنلاینی مثل tinypng استفاده کنید.

مسئله دیگر بررسی تصاویر از نظر اندازه است. اگر سایزی که در کد سایت‌تان تعریف شده با سایز عکسی که آپلود می‌کنید متفاوت باشد، سرعت سایت تحت تاثیر قرار می‌گیرد. این اشتباه به ویژه در مورد لوگوها رخ می‌دهد. با ابزار GTMetrix می‌توانید این گونه خطاها را هم بررسی کنید.

در مرحله آخر بررسی کنید که کش مرورگر برای سایت فعال شده باشد. با فعال کردن این گزینه، وقتی کاربر به سایتی سر می‌زند، مقداری از اطلاعات سایت در مرورگرش ذخیره می‌شود تا در مراجعه بعدی سایت با سرعت بیشتری بارگذاری شود. برای فعال کردن این گزینه می‌توانید از افزونه‌های وردپرس مثل WP Rocket استفاده کنید. یا کد زیر را در قسمت htaccess  از کنترل پنل هاست کپی کنید.

# START Expires
<IfModule mod_expires.c>
ExpiresActive On
ExpiresDefault “access plus ۲ hours”
ExpiresByType image/gif “access plus ۲ hours”
ExpiresByType image/gif “access plus ۲ hours”
ExpiresByType image/png “access plus ۲ hours”
ExpiresByType image/jpg “access plus ۲ hours”
ExpiresByType image/jpeg “access plus ۲ hours”
ExpiresByType image/ico “access plus ۲ hours”
ExpiresByType text/css “access plus ۲ hours”
ExpiresByType text/javascript “access plus ۲ hours”
</IfModule>
# END Expires

رسپانسیو (واکنش‌گرا) بودن سایت

رسپانسیو (واکنش‌گرا) بودن سایت

رسپانسیو (واکنش‌گرا) بودن سایت

این هم یک مورد بدیهی دیگر در سئو تکنیکال است. سایت باید بتواند خود را با تمامی دستگاه‌ها، به ویژه تلفن همراه سازگار کند. بالا رفتن تعداد کاربران موبایلی باعث شده است گوگل سیاست‌های خود را در این زمینه تغییر دهد و مسئله موبایل فرندلی بودن سایت‌ها را با دقت بیشتری بررسی کند. معمولا در طراحی سایت این نکته رعایت می‌شود. در سرچ کنسول و بخش mobile usability می‌توانید وضعیت سایت را از این نظر بررسی کنید و خطاهای احتمالی را ببینید.

صفحات ۴۰۴ و ریدایرکت‌ها در سئو فنی

صفحات ۴۰۴ و ریدایرکت‌ها در سئو فنی

اگر صفحه‌ای قبلا در سایت بوده و ایندکس شده و حالا حذف شده باشد، کاربران با خطای ۴۰۴ مواجه می‌شوند. اگر کاربران زیادی به این صفحه مراجعه کنند و با این خطا مواجه شوند، ممکن است رتبه سایت‌تان آسیب ببیند. پس یکی از کارهای ضروری در سئو فنی بررسی صفحات حذف شده است. بهتر است تا جایی که می‌توانید صفحات را حذف نکنید. ویرایش محتوا گزینه بهتری است. اگر هم ناچار به حذف بودید، از ریدایرکت استفاده کنید و کاربران را به صفحه دیگری ارجاع دهید.

بررسی وضعیت ایندکس سایت

بررسی وضعیت ایندکس سایت

قبل از هر چیز باید مطمئن شوید گوگل سایت و صفحات‌تان را می‌بیند. اول فایل Robot.txt را بررسی کنید. این فایلی است که به وسیله آن، جلوی خزیدن گوگل در صفحاتی مثل پنل مدیریت سایت را می‌گیرید. برای این که ببینید خزنده‌های گوگل این فایل را تشخیص می‌دهند یا نه، می‌توانید از طریق سرچ کنسول و بخش robots.txt Tester اقدام کنید.

نکته بعدی این است که مطمئن شوید دسترسی ربات‌های گوگل از صفحات مناسب (صفحه پنل، فولدرها یا …) و نه صفحات دیگر، گرفته شده است. گاهی اشتباهاتی در این زمینه رخ می‌دهد و صفحات مهم سایت ایندکس نمی‌شوند.

یک مورد مهم دیگر در سئو تکنیکال معرفی نقشه سایت به گوگل است. با ارائه نقشه میزان اهمیت صفحات مختلف را به گوگل نشان می‌دهید و حرکت خزنده‌ها را سریعتر می‌کنید. این نقشه باید از طریق سرچ کنسول به گوگل معرفی شود.

همان طور که اشاره کردم موارد متعدد دیگری را نیز می‌توانیم به این لیست اضافه کنیم. نکاتی که مطرح شد موارد اصلی و اساسی بود. دقت کنید که تمام ابعاد خدمات سئو با هم ارتباط دارند. مثلا ارتباط سئو آن پیج با سئو فنی چیست ؟ این دو مورد گاهی هم‌پوشانی دارند. برای مثال می‌توان به بهینه‌سازی url یا آدرس‌های صفحات سایت اشاره کرد. در نهایت دوباره به این نکته می‌رسیم که برای داشتن سئو عالی و رتبه خوب، باید شبکه‌ای در هم تنیده از معیارها را رعایت کنید.